Hang je speen erin en kies één van de cadeautjes die in de boom hangt! De ‘spenenboom’ is een blikvanger in elke praktijk voor logopedie of tandheelkunde en stimuleert kinderen hun speen in te leveren en dus te stoppen met spenen. Dat kunnen de kinderen zijn die zelf behandeld worden, maar ook hun broertje of zusje dat meekomt. De houten spenenboom is nieuw in de webshop van OMFT.info en is daar vanaf nu dus te verkrijgen.

Zuigen op een speen voorziet in een natuurlijke behoefte van een baby. Maar liefst voor het tweede jaar moet een kind stoppen met het gebruik ervan, omdat te lang zuigen op een speen nadelige gevolgen heeft voor de spraakontwikkeling, de ademhaling en het gebit. Tanden kunnen scheef doorkomen (met gevolgen voor het latere gebit) en mondademhaling vindt vaker plaats. Dat kan leiden tot een slappere mondmotoriek, met gevolgen voor de spraakontwikkeling. Ook kan het kind gaan slissen.

Stoppen met het gebruiken van een speen is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel kinderen zijn erg gehecht aan hun speen en kunnen eigenlijk niet zonder. De spenenboom, die vol cadeautjes en al ingeleverde spenen hangt, maakt het wegdoen van de speen bespreekbaar. Omdat er een leuk cadeautje tegenover staat, wordt het inleveren van de speen een mooi moment!

De boom is 70 cm hoog en 47 cm breed en is gemaakt van FSC gekeurd berkenplex (6 mm). De houten boom is als spenenboom te gebruiken door er allerlei cadeautjes in te hangen (bijvoorbeeld te bestellen bij lobbes.nl). De boom kan vanzelfsprekend ook als themaboom gebruikt worden voor de seizoenen, door er herfstbladeren in te hangen in de herfst, lampjes tijdens de winterse feestdagen, bloemen in het voorjaar en fruit in de zomer. Of als themaboom voor het vergroten van de woordenschat, door er woorden in te hangen die met een actueel thema of met een aankomende feestdag te maken hebben.

De houten spenenboom is te bestellen in de webshop van OMFT.info.

houten-boom-spenenboom-omft.info_
spenenboom-van-hout-omft.info_
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0