De FroggyMouth corrigeert verkeerde slikfuncties door een nieuw gedragspatroon aan te leren. Een kwartier per dag televisiekijken met een FroggyMouth in de mond, zorgt er in de meeste gevallen voor dat een juiste slik na enkele maanden geautomatiseerd is.

Read more

Voor het opmeten van een overjet of een overbite, is er een nieuw instrument beschikbaar in de webshop van OMFT.info: de pocketsonde. Aan de hand van de schaalverdeling op de sonde kan afgelezen worden hoe groot de overjet of overbite is.

Read more

De lippo’s van LOGO-art zijn voortaan verkrijgbaar in de webshop van OMFT.info. Lippo’s zijn een hulpmiddel bij het trainen van lipsluiting en neusademing.

Read more

Saskia Barten deed vanuit de Hanzehogeschool Groningen onderzoek naar de inzet inzet van lippenpleisters tijdens oro-myofunctionele therapie door logopedisten. De resultaten zijn inmiddels verwerkt in haar scriptie.

Read more

Op sociale media was er de afgelopen tijd veel te doen over een artikel op Famme.nl waarin logopedist Floor Tjon-A-San en preverbaal logopedist Maaske Treurniet aangeven dat ronde spenen leiden tot meer kaakafwijkingen en tot spraakgebrek bij kinderen.

Read more

Al jarenlang proberen OMFT-specialisten het tegengaan van mondademen op de kaart te zetten. Maar de aandacht die een bekende Nederlander met slechts één bericht weet te krijgen voor dit thema, maakt de tongen echt los: Arie Boomsma deelde de tip om je lippen af te plakken tijdens het slapen.

Read more