OMFT en osteopathie hebben raakvlakken. Tijdens een op osteopaten toegespitste basiscursus OMFT, werd de relatie gelegd tussen beide vakgebieden.

Sander Kales D.O., M.Sc., directeur van stichting Wetenschappelijk Osteopatisch Onderzoek was één van de deelnemers aan deze tweedaagse cursus. “Deze OMFT-cursus voor osteopaten is een must voor de osteopaat die aan het cranium werkt”, gaf hij na afloop aan. “De inhoudelijke kennis die tandarts Berry Verlinden geeft en de praktische toepasbaarheid die OMFT-logopedist Liset Maas-Houtekamer laat zien, maken deze cursus heel inzichtelijk voor de gevolgen van tong-mondspieren ontwikkeling op de het functioneren van het craniomandibulaire apparaat. Een aanrader!”.

De cursus op 10 en 11 december jl. werd door het cursus- en opleidingscentrum Pro-Osteo georganiseerd in het Brabantse Rijen. De logopedische oefeningen die normaal gesproken deel uitmaken van het programma werden deze keer niet uitgevoerd, maar wel besproken. De onderzoekpractica maakten er wel deel van uit, zoals het werken met de Force scale, het toepassen van de Paynetechniek en het doen van gebitsobservaties. De achttien deelnemende osteopaten reflecteerden de opgedane kennis meteen op hun eigen cliënten en mensen in hun directe omgeving; het leverde hen nieuwe inzichten en praktische handvatten.

omft-cursus-osteopaten-omft.info-lowres
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0