Deelnemers aan de Verdiepingscursus A (OMFT-2) hebben vaak verschillende redenen om mee te doen. Wie al lang geen OMFT-cursus meer heeft gevolgd, is vooral op zoek naar uitbreiding van kennis en vaardigheden, omdat het vakgebied OMFT zich voortdurend is blijven ontwikkelen. Maar wie de basiscursus nog niet zo lang geleden heeft gevolgd en de de therapie nog maar kort aan het toepassen is, zoekt vaak bevestiging of hij of zij op een goede manier bezig is. Ook hebben zij behoefte aan verdieping op wat ze in de basiscursus hebben geleerd. Beide groepen worden in de tweedaagse OMFT-cursus goed bediend, met een mix van herhaling, verdieping en uitbreiding. Én met veel casuïstiek, die voor álle deelnemers in gelijke mate van belang is.

Ook de cursus OMFT-2 in Amersfoort op 20 en 21 mei jl. kenmerkte zich door een gemêleerde samenstelling, met uiteenlopende behoeften. Met een programma vol theorie en praktijk, kregen de deelnemers wat ze nodig hadden om een volgende stap te zetten met oro-myofunctionele therapie. Hun waardering blijkt uit het mooie gemiddelde rapportcijfer dat ze na afloop gaven: een 9.

 

Veel casuïstiek

Een belangrijk en hoog gewaardeerd onderdeel van de cursus is het bespreken van casuïstiek; ook eigen praktijkcases die de deelnemers van tevoren zelf konden aandragen. Het behandelen van die cases gaf in alle gevallen nieuwe inzichten en/of het handelingsperspectief waarmee de betreffende OMFT-er daadwerkelijk verder kan.

 

Reacties van deelnemers

Deelnemers aan een OMFT-cursus krijgen na afloop altijd de gelegenheid hun reacties te geven. Hieronder zijn er een paar weergegeven:

• ‘Hiermee de puntjes op de i gezet, zodat ik beter onderbouwd en verantwoord bezig ben. De verwachtingen van deze cursus zijn zeker waargemaakt!’.

• ‘Heb veel nieuwe dingen geleerd die meteen toepasbaar zijn in mijn werk’.

• ‘Echt veel verdieping gekregen, maar ook de nodige opfrissing’.

• ‘De casusbesprekingen waren erg bruikbaar en zijn toepasbaar in de praktijk’.

• ‘Fijn dat er door de cursusleiders rondgelopen wordt voor controle, correctie en adviezen tijdens de practica’.

• ‘De casuïstiek, de theorie, het oefenen, de interactie: eigenlijk alles was leerzaam!’.

• ‘Het zijn twee intensieve dagen. Toch gaat dat goed, want het blijft interessant!’.

 

De volgende stap: OMFT-3

Een paar deelnemers gaf na afloop meteen aan dat ze nóg een verdere verdiepingsslag willen maken tijdens de komende OMFT-3 Verdiepingscursus B. Naast onder meer CMD-klachten en meer aandacht voor de Buteyko-ademhalingstherapie, komt daarin ook de volwassen OMFT-cliënt nadrukkelijk aan bod. De verdiepingscursus OMFT-3 staat gepland op 2 en 3 september a.s., eveneens in Amersfoort.

omft-1-basiscursus-omft.info-
omft-cursus-basis-omft.info-lowres
oro-myofunctionele-therapie-basiscursus-omft.info-lowres
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0