Een leerzame en inspirerende conferentie. De Europese MRC-Summit was een uitstekende gelegenheid om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in slaaptechnologie en myofunctionele orthodontische technieken.

De vierdaagse conferentie in Waalwijk was bestemd voor iedereen die myobraces inzet of hierover adviseert. De zalen waren dan ook voornamelijk gevuld met tandartsen en orthodontisten, aangevuld met een aantal OMFT-logopedisten. Ook Berry Verlinden en Liset Maas-Houtekamer van OMFT.info waren aanwezig.

Er werden onder meer lezingen gegeven door MRC-oprichter dr. Chris Farrell, onderzoeker en orthodontist dr. German Ramirez-Yañez, tandarts dr. John Flutter, dr. Lucca Levrini (directeur van het Italiaanse onderzoekscentrum ‘Oro Cranio Facciale’) en Patrick McKeown (die is opgeleid tot ademhalingsdeskundige door de vooraanstaande dr. Konstantin Buteyko). Ook werden er workshops verzorgd over het diagnosticeren en behandelen van luchtwegstoornissen, TMJ-stoornissen en malocclusie, evenals geavanceerde orthodontische en expansietechnieken. Verder was er aandacht voor de recentste ontwikkelingen rondom MRC, zoals de nieuwe Myofunctional-screening en de Patiënt Consulatie App.

Liset Maas-Houtekamer: “Als gespecialiseerde OMFT-therapeut heb ik deze summit als zeer inspirerend en waardevol ervaren. Ik heb nieuwe dingen gehoord en werd bevestigd in het feit dat we binnen het vakgebied OMFT goed bezig zijn”.

Volgend jaar organiseert MRC Europe in Waalwijk weer een Summit: op 6, 7, 8 en 9 november 2019. Geef je veel oro-myofuntionele therapie (OMFT)? Zorg dat je erbij bent!

omft.info-dr.-chris-farrel-mrc
omft.info-mc-eu-summit-omft-logopedisten

Foto 1: Dr. Chris Farrell met onder meer Liset Maas-Houtekamer van OMFT.info (l).

Foto 2: Liset Maas-Houtekamer en Berry Verlinden van OMFT.info, samen met enkele deelnemende OMFT-logopedisten.

Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0