Afgelopen weekend stonden twee zonnige herfstdagen in het teken van myofunctionele problemen en de behandeling hiervan. Tijdens de OMFT-1 Basiscursus in Breda hadden we wederom deelnemers vanuit verschillende disciplines in de zaal. Naast een grote groep logopedisten sloten ook een tandarts en twee craniofaciaal therapeuten aan.

 

Craniofaciale therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en wordt ook vaak orofaciale therapie, kaakfysiotherapie of CRAFTA-therapie genoemd (waarbij CRAFTA staat voor Cranio Faciale Therapy Academy). De specialisatie is gericht op gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren, gewrichten en zenuwen in het hoofd, het aangezicht en het kauwstelsel. De therapeuten waren door een collega geattendeerd op onze cursus. Hieronder hun reactie.

 

“De tweedaagse OMFT-basiscursus is een heldere en praktische cursus. Ook voor ons als cranio-therapeuten een goede aanvulling op ons vakgebied en direct toepasbaar in de praktijk. Het belang van het observeren van een goede tongpositie met de daarbij behorende malocclusies werd bevestigd. Wij kijken terug op een nuttige en leuke cursus!”.

 

Ook de andere deelnemers tijdens de cursus op 5 en 6 oktober, waren enthousiast. Hieronder enkele reacties:

‘Heel veel praktische invulling, direct bruikbaar in de praktijk.’

‘Dit oversteeg de verwachtingen!’

‘Je kunt er direct mee aan de slag.’

‘Veel beter beeld van de afwijkende mondgewoonten en de invloeden hiervan op het gebit plus het behandelen hiervan.’

‘Ik wilde theorie en tools voor de praktijk. Die heb ik gekregen!’

‘Ik wilde praktische dingen leren. Dat is gelukt, plus extra theoretische kennis.’

‘Goede combinatie theorie, praktijk en casuïstiek.’

‘Ik vond het geweldig!’

omft.info-breda-ktober-2018
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0