De nieuwe Verdiepingscursus B (OMFT-3) is een primeur voor België en Nederland. Negen logopedisten met OMFT-ervaring, volgden deze tweedaagse cursus in Utrecht. Hun enthousiasme vertaalde zich in het mooie rapportcijfer dat ze aan deze cursus gaven: een 9!

 

De afgelopen periode hebben de cursusleiders Liset Maas-Houtekamer en Berry Verlinden hard gewerkt aan het neerzetten van een interessant en uitdagend programma als aanvulling op de OMFT 2 Verdiepingscursus A. Deze verdere verdieping bestaat – naast nog meer theorie en praktijk over het behandelen van kinderen – ook uit problematieken van de volwassen OMFT-cliënt.

 

Er kwam veel casuïstiek aan bod die gerelateerd is aan kaakgewrichtklachten. Zo is er uitvoerig ingegaan op het gevolg van een tekort frenulum in relatie tot een afwijkende ontwikkeling van het oro-faciaal skelet en de algehele lichaamshouding. Verder is er onder meer geoefend met het laten ontspannen van de onderkaak bij een cliënt, zodat de centrale relatie ter hoogte van het kaakgewricht gerealiseerd kan worden. Ook is er geoefend met het correct vastpakken van de tong, zodat de lengte van het frenulum goed opgemeten kan worden.

 

De cursisten vonden de lesstof afwisselend en leerzaam. Zelf brachten ze allemaal een casus in uit hun eigen praktijk, die vervolgens uitgebreid werd besproken. Een groot deel van de cursisten heeft nu het voornemen om de kwaliteitstoets te ondergaan om vervolgens ingeschreven te kunnen worden in het kwaliteitsregister OMFT. Daarmee is er dan straks weer een aantal ervaren logopedisten bij met kennis en vaardigheden op het hoogste OMFT-niveau.
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0