“Heel veel puzzelstukken vielen op zijn plaats”, gaf één van de aanwezige tandartsen aan na afloop van een informatiedag over oro-myofunctionele therapie. De tandarts in kwestie gaf aan dat de opgedane kennis over OMFT voor hem ‘de cirkel nu rond maakt’.

Het was één van de vele positieve reacties na afloop van de informatiedag bij het centrum voor revalidatie en bijzondere tandheelkunde Vogellanden in Zwolle. Achttien tandartsen, één fysiotherapeut en één mondhygiënist namen hier aan deel op vrijdag 1 oktober 2021. Cursusleiders Liset Maas-Houtekamer en Berry Verlinden van OMFT.info namen de aanwezigen mee in de belangrijkste onderdelen uit de cursussen OMFT-1, OMFT-2 en OMFT-3 die op diagnostiek en tandheelkunde gericht zijn. Liset Maas: “Juist tandartsen kunnen afwijkende mondgewoonten in een vroegtijdig stadium signaleren, waarna er adequaat actie genomen kan worden. We vinden het dus heel belangrijk dat er focus is op die signaalfunctie en dat tandartsen er goed van op de hoogte zijn wat oro-myofunctionele therapie kan bereiken. Aan de hand van een ‘signaliseringskaart’ hebben we de belangrijkste OMFT-problematieken met hen doorgenomen”.

“Het is goed om te zien dat de belangstelling van tandartsen voor OMFT snel groeit”, vervolgt Liset Maas. “Dat merken we ook tijdens onze reguliere OMFT-cursussen. Waar we vroeger af en toe eens een tandarts mochten verwelkomen, nemen aan elke basiscursus nu steevast een aantal tandartsen deel. Een mooie ontwikkeling, die zich hopelijk blijft doorzetten. Want met een goede samenwerking tussen tandartsen, orthodontisten en OMFT-logopedisten, is er veel resultaat te behalen voor cliënten met afwijkende mondgewoonten”.

vogellanden-omft.info_
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0