Vertellen hoe belangrijk het is om door de neus te ademen in plaats van door de mond, is minder tastbaar dan concreet aan een cliënt laten zien wat er op dat moment gebeurt. Met een anatomiemodel in de vorm van een dwarsdoorsnede van het hoofd, kan dat. Uitleg over neusademhaling en tongplaatsing wordt met het model beeldend en daardoor begrijpelijk gemaakt.

De dwarsdoorsnede van het hoofd is voortaan leverbaar in de webshop van OMFT.info, speciaal voor logopedisten, tandartsen, orthodontisten en oro-faciaal therapeuten die toelichting geven aan hun cliënten. Bijvoorbeeld over waar en hoe de neus de ingeademde lucht bevochtigd, verwarmt en reinigt, hoe mondademen kan leiden tot opgezwollen neus- en keelamandelen en hoe een juiste slik in zijn werk gaat. Het anatomiemodel geeft ook zicht op de orofaciale spieren.

Het kunststof model is gemaakt op ware grootte en is 27 cm hoog, 19,5 cm breed en 11,5 cm diep (inclusief voet). Bij het model wordt een toelichting geleverd op alle genummerde elementen.

Het anatomiemodel is vanaf nu te bestellen in de webshop van OMFT.info.

anotamiemodel-hoofd-omft-doorsnede-lowres
omft-anatomiemodel-hoofd-lowres
doorsnede-hoofd-anatomiemodel-omft-lowres
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0