In het werkveld worden regelmatig signalen afgegeven dat logopedisten wat terughoudend zijn met het gebruik van lippenpleisters. Is dat inderdaad zo? En hebben logopedisten voldoende informatie om lippenpleisters in te zetten? Vanuit de Hanzehogeschool Groningen doet Saskia Barten hier onderzoek naar en zij vraagt daarbij uw medewerking.

Meedoen aan het onderzoek kan online tot 21 mei a.s. via deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/LNVDLQG. In nog geen 10 minuten zijn de vragen ingevuld. De enquête is volledig anoniem.

Saskia Barten is bezig met haar Bachelorthesis voor de deeltijdopleiding Logopedie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Vorig jaar heeft zij de OMFT-1 Basiscursus gevolgd bij Liset Maas-Houtekamer en Maaike Selten van OMFT.info. Vanuit Liset kwam de vraag onderzoek te doen naar de inzet van lippenpleisters tijdens oro- myofunctionele therapie (OMFT) door logopedisten. Hiernaar, en naar de redenen waarom logopedisten al dan niet gebruik maken van lippenpleisters, is in Nederland niet eerder onderzoek verricht.

De onderzoeksresultaten worden verwerkt in een scriptie en de conclusies worden gepubliceerd op de website van OMFT.info.

Alvast bedankt voor het meedoen aan dit onderzoek! Zijn er vragen, neem dan gerust contact op met Saskia Barten: 06 1256 3049 of s.barten@st.hanze.nl.

omft-lippenpleisters-onderzoek
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0