Opnieuw enthousiaste reacties van de deelnemers aan de Engelstalige OMFT-basiscursus, die voor het tweede opeenvolgende jaar in Denemarken werd gehouden door Liset Maas en Berry Verlinden. Een gemêleerd internationaal gezelschap maakte er uitgebreid kennis met theorie en praktijk rondom oro-myofunctionele therapie en waardeerde deze driedaagse cursus met een prachtig rapportcijfer: gemiddeld een 9.

Deze keer vond de cursus plaats in Billund, op een locatie naast het alom bekende Legoland. De deelnemers waren afkomstig uit Finland, Israël, Faeröer en Denemarken. Dit gezelschap bestond voor het merendeel uit logopedisten en ergotherapeuten, aangevuld met twee verpleegkundigen en een fysiotherapeut. Organisator Ulla Lebahn van Lebahn Events wil met deze cursus oro-myofunctionele therapie op de kaart zetten in Denemarken. De eerste Engelstalige basiscursus die vorig jaar in het Deense Odense werd gehouden, was daar de aanzet toe. Na het enthousiasme tijdens de cursus op 26, 27 en 28 augustus jl. wordt de roep om een vervolgcursus in Denemarken nu steeds luider.

Hele nieuwe wereld

Tijdens de cursus in Billund bleek dat oro-myofunctionele therapie voor de deelnemers een belangrijke toevoeging is op hun eigen vakgebied. Een aantal gaf aan het ontbrekende puzzelstuk nu gevonden te hebben. Herhaaldelijk werd door de cursisten opgemerkt dat er ‘een hele nieuwe wereld is opengegaan’. Een zeer gewaardeerd onderdeel was het behandelen van een cliënt, waardoor de deelnemers met eigen ogen konden zien hoe onderzoek gedaan wordt en welke adviezen daaruit voortkomen. Enkele deelnemers kwamen de dag daarna met hun eigen kinderen langs voor advies. Grappig om te constateren dat de communicatie van Berry Verlinden in het Noors (een taal die hij goed beheerst) tijdens die behandelingen werd begrepen door de Deense kinderen, omdat er veel gelijkenissen zijn met het Deens.

Olievlek

De driedaagse Engelstalige basiscursus van OMFT.info is een gedegen fundament voor het aanreiken van theorie en praktijkoefeningen overal ter wereld. Mogelijk gaat deze cursus volgend jaar dieper Scandinavië in, omdat de cursisten uit Finland – allen afkomstig van dezelfde praktijk – vol inspiratie terug zijn gegaan naar hun land en hun collega’s daar enthousiast hebben gemaakt voor deze cursus van OMFT.info. De kennis en vaardigheden rondom oro-myofunctionele therapie vinden zo als een olievlek hun weg in het buitenland.

liset-maas-en-berry-verlinden-omft-basiscursus
omft-oro-myofunctionele-therapie-cursus-denemarken
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0