Na de basiscursus kunnen logopedisten concreet aan de slag met oro-myofunctionele therapie. Zowel de theorie als de oefeningen tijdens de cursus zijn daarop gericht. De beginnend OMFT-logopedist gaat na de cursus aan het werk met OMFT-cliënten. Daarbij zullen er na verloop van tijd nieuwe vragen naar voren komen. Een update of uitbreiding van de kennis en vaardigheden kan op een gegeven moment nodig zijn. Een verdiepingscursus biedt dan uitkomst.

“Voor iedereen die regelmatig OMFT-cliënten behandelt, is de verdiepingscursus waardevol”, zegt Liset Maas-Houtekamer van OMFT.info. “Het frist de inhoudelijke kennis op, wijst je op mogelijk foutief ingesleten routinehandelingen en geeft de inhoudelijke verdieping die nodig is voor het behandelen van de meer complexe cases. We krijgen van de deelnemers aan de verdiepingscursussen te horen dat ze meer context en informatie krijgen, wat het behandelen effectiever maakt. Ook vinden ze het fijn dat er ruimte is voor het bespreken van specifieke situaties die de logopedisten in hun eigen praktijk tegen zijn gekomen”.

Toch adviseert Liset Maas-Houtekamer in bepaalde situaties om de stap naar een verdiepingscursus nog niet te maken, maar de basiscursus nogmaals te volgen. “Dat is vooral aan te bevelen voor logopedisten die de basiscursus meer dan 5 jaar geleden hebben gevolgd en daarna niet veel OMFT-cliënten hebben behandeld. Een update van de basis is dan zinvol. We scherpen de inhoud van de basiscursussen namelijk voortdurend aan, zodat nieuwe inzichten, methoden en technieken er een plaats in krijgen. Wie de basiscursus jaren geleden heeft gevolgd, kan dus meer dan genoeg vernieuwing én verdieping verwachten in de reguliere basiscursus”.

Het complete programma van basis- en verdiepingscursussen is te vinden op deze website.

omft-cursus-10
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0