De FroggyMouth corrigeert verkeerde slikfuncties. Op een manier die verder gaat dan gebruikelijk, omdat er een kortere behandeltijd nodig is, resultaten in veel gevallen beter zijn en het risico op een relapse klein is.

De FroggyMouth corrigeert de slikfuncties door een nieuw gedragspatroon aan te leren. Met een FroggyMouth tussen de lippen, maken de boven- en ondertanden licht contact tijdens het slikken en drukt de tong zich op de juiste manier tegen het gehemelte (de tongpunt net achter de voorste boventanden).

 

15 minuten per dag, minimaal 3 maanden

De FroggyMouth wordt 15 minuten per dag gedragen tijdens het televisiekijken. Tijdens dat kwartier verandert het slikpatroon, wat er op termijn voor zorgt dat dit ook gebeurt als de Froggy Mouth niet wordt gedragen. Daar zijn minimaal drie maanden voor nodig. Als het slikken eenmaal geautomatiseerd is, kan het gebruiken van de FroggyMouth afgebouwd worden.

 

Strikt houden aan de instructies

Wil de FroggyMouth zijn effect hebben, dan is het belangrijk de daarbij horende instructies daadwerkelijk te volgen:

  • Elke dag 15 minuten onafgebroken gebruiken. Wordt de FroggyMouth gedurende die 15 minuten een keer uit de mond gehaald, begin dan opnieuw.
  • Gebruik de FroggyMouth tijdens het kijken naar een televisie op ooghoogte, omdat het hoofd dan niet gebogen is.
  • Blijf aandachtig kijken, zodat het hoofd zo min mogelijk beweegt en de aan te leren manier van slikken steeds op dezelfde manier plaatsvindt (waardoor het geautomatiseerd kan worden).

Na gebruik kan de FroggyMouth schoongemaakt worden met een tandenborstel en tandpasta. Maak het daarna goed droog en berg het weer op in het doosje.

 

Small, medium of large

De FroggyMouth is er in drie maten: small, medium en large. De breedte van de mond van de cliënt is bepalend voor de benodigde versie. Bij gebruik van de FroggyMouth moeten de mondhoeken ontspannen blijven. Het uitgangspunt is daarom: liever een iets te kleine FroggyMouth, dan eentje die te groot is.

 

Alleen te bestellen door professionals

Omdat de FroggyMouth alleen effectief is na een juiste diagnose, heldere instructie en goede begeleiding, mag het instrument alleen vertrekt worden door professionals zoals orthodontisten, tandartsen, logopedisten en oro-faciaal therapeuten. Directe levering aan cliënten is niet mogelijk. De FroggyMouth is daarom alleen te bestellen in de webshop van OMFT.info door tijdens het afronden van de bestelling bij de opmerkingen de AGB-code (Nederland) of ondernemingsnummer (België) van uw praktijk te vermelden.

 

Die bestellingen kunt u dus doen in de webshop van OMFT.info. Meer informatie over de FroggyMouth is te vinden in de folder en op de website van FroggyMouth.

froggymouth-omft.info-small-medium-large-lowres
froggymouth-omft.info_
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0