In Nederland was de trend al merkbaar, maar ook in België zijn steeds meer tandartsen geïnteresseerd in de OMFT-oefentherapie. Tijdens de basiscursus in Aalst namen maar liefst 6 tandartsen deel: vier kindertandartsen en twee allround tandartsen. De twee cursusdagen brachten hen een aantal eye openers én de constatering dat er in hun opleiding weinig aandacht uitgaat naar (het herstellen van) de functie van spieren.

Ook de aanwezige logopedisten gaven aan dat oro-myofunctionele therapie en de daarbij horende onderzoeken weinig tot niet in hun opleiding aan bod waren gekomen. Zij waren na afloop erg enthousiast om met OMFT aan de slag te gaan. Vooral de practica – waarmee de theorie meteen in de praktijk wordt gebracht – werden erg gewaardeerd. Tijdens de uiteenzetting over tandheelkunde aan de aanwezige logopedisten, kregen de tandartsen hun eigen practicum: na een toelichting over het beoordelen van lipbandjes en het tongriempje, gingen zij aan de slag met het opmeten daarvan.

omft-basiscursus-in-aalst-belgie-lowres

Omdat cursusleider Maaike Selten wegens ziekte op het laatste moment verstek moest laten gaan, viel Berry Verlinden voor haar in. Als vanouds gaf hij samen met Liset Maas-Houtekamer invulling aan twee dagen vol theorie en praktijk. In de altijd goed verzorgde cursuslocatie van het SIG in Aalst waar volgend jaar opnieuw een OMFT-basiscursus op het programma staat (op 7 en 8 juli), gevolgd door de OMFT-2 Verdiepingscursus op 3 en 4 november.

 

Speciale cursusdag voor tandartsen

Omdat de belangstelling van tandartsen voor OMFT steeds groter wordt, heeft OMFT.info speciaal voor hen een cursusdag ontwikkeld. Die vindt plaats op vrijdag 26 mei 2023 plaats in Utrecht en staat open voor tandartsen en orthodontisten uit zowel België als Nederland.

Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0