OMFT wint aan aandacht en bekendheid in Denemarken, maar het vakgebied staat er nog enigszins in de kinderschoenen. De deelnemers aan de twee cursussen die OMFT.info de afgelopen weken gaf vlakbij Kopenhagen, werden dus overspoeld met nieuwe informatie en kennis. Toch bleek het behapbaar en groeide hun enthousiasme voor de wereld van oro-myofunctionele therapie zienderogen.

In het iets ten zuiden van Kopenhagen gelegen Ishøj, werden de twee cursussen verzorgd door cursusleiders Liset Maas-Houtekamer en Berry Verlinden. Geheel in het Engels en met drie intensieve dagen per cursus, om ruimte te bieden aan theorie en oefeningen uit zowel de basiscursus OMFT-1 als de eerste verdiepingscursus OMFT-2. Beide deelnemersgroepen bestonden uit een gemêleerd gezelschap van tandartsen, mondhygiënisten, ergotherapeuten, lactatiekundigen, logopedisten en osteopaten. In Denemarken zijn het vooral die laatste twee beroepsgroepen die daadwerkelijk met de therapie aan de slag gaan; de anderen verwerken de opgedane inzichten vooral in de manier waarop zij hun cliënten zelf behandelen en adviseren.

course-omft-denmark-lowres

Allebei de cursussen leverden een hoge waardering van de cursisten (een 8,9 gemiddeld) en enthousiaste reacties op, zoals:

  • ‘Een enorme upgrade van mijn kennis, waar ik al lang naar uitkeek’.
  • Heerlijk dat professionals ons meenemen in OMFT en ons de oefeningen laten zien’.
  • ‘Veel praktijkvoorbeelden en goede uitleg bij de oefeningen’.
  • ‘Uitstekende combinatie tussen de lessen en het praktisch oefenen’.

In de tweede cursus sloot Steen B. Zurbuchen aan tijdens de lezing van Liset Maas-Houtekamer over het gebruik van mondtrainers. Als directeur van Ortodonti Service is hij vertegenwoordiger van MRC mondtrainers in Denemarken. Na afloop ging hij in op enkele vragen van de aanwezigen.

 

Zaadje planten

Berry Verlinden en Liset Maas-Houtekamer kijken tevreden terug op het Deense intermezzo: “Twee driedaagse cursussen achter elkaar houden in het buitenland – compleet in het Engels – is nogal intensief. Maar als je ziet wat het bij de deelnemers losmaakt en hoe enthousiast ze worden over OMFT, geeft dat een meer dan voldaan gevoel. Net als de twee voorgaande keren dat we in Denemarken cursus hebben gegeven, hopen we dat we hiermee een zaadje hebben geplant dat tot volle wasdom komt. Zodat oro-myofunctionele therapie net als in onze Nederlandse thuisbasis geïntegreerd wordt in de vakgebieden logopedie en tandheelkunde”.

Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0