OMFT is één van de specialismen die aan bod komen tijdens een internationaal symposium over mondgerelateerde problemen in Kopenhagen (Denemarken). Het symposium belicht uiteenlopende mondproblemen en de invloed die dat heeft op de gezondheid, zoals het gebit, slikken, slapen, voeding en eten. Interessant voor alle tandartsen, orthodontisten, logopedisten, verloskundigen en lactatiedeskundigen. Berry Verlinden van OMFT.info is gevraagd op het symposium een lezing te houden over oro-myofunctionele therapie en de manieren waarop OMFT een bijdrage kan leveren aan het veranderen van afwijkende mondgewoonten.

Wanneer een kind problemen heeft die ter herleiden zijn naar de mond, wordt lang nog niet altijd een juiste diagnose gesteld en is deze diagnose vaak nog sterk afhankelijk van het soort hulpverlener waar de ouder met het kind op afstapt. Verloskundigen, (tand)artsen, orthodontisten en allerlei andere deskundigen, bekijken de problemen en de gevolgen veelal vanuit hun eigen expertisegebieden. Een multidisciplinaire benaderingswijze is wenselijk, omdat mondgerelateerde problemen complex en veelomvattend kunnen zijn. Tijdens het Engelstalige symposium ‘Mouth-based problems leading to dental issues, failure to thrive and/or feeding and eating difficulties’, geven specialisten vanuit diverse disciplines hun visie op het behandelen van mondproblemen.

Het symposium vindt plaats op 28 februari 2018 in Kopenhagen. Sprekers zijn Charlotte Giuliani, Didde Thorsted en Mette Rørby uit Denemarken, Katherine Fisher uit Engeland en Kirsten Slagter, Maaike van Broekhoven en Berry Verlinden uit Nederland. Het hele programma is te vinden op de website van het Deense Lebahn, dat het symposium organiseert. Aanmelden kan daar meteen online.

Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0