Tandartsen die deelnemen aan de basiscursus van OMFT.info verdienen daarmee voortaan KRT-punten. OMFT.info heeft hiertoe een accreditatie verworven. Hiermee is het de eerste en enige cursus op het gebied van oro-myofunctionele therapie die punten oplevert voor het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT).

Het KRT registreert activiteiten die bijdragen aan de deskundigheidsbevordering voor de uitoefening van het beroep tandarts. Dit kunnen onder andere cursussen, congressen, symposia, seminars of workshops zijn. De basiscursussen van OMFT.info worden voortaan opgenomen in de KRT-scholingsagenda. Deelnemen aan de tweedaagse OMFT-1 Basiscursus levert een tandarts 16 KRT-punten op.

logo_def

Preventieve orthodontie
Berry Verlinden van OMFT.info is zelf tandarts en implantoloog. Hij geeft aan dat het voor een goede OMFT-behandelingen belangrijk is dat tandartsen meer kennis opdoen rondom het ontstaan van functioneel gerelateerde malocclusies en tijdig doorverwijzen naar een OMFT-logopedist. Berry Verlinden: “Inzicht in de behandelwijze van OMFT-logopedisten is hiervoor van belang. In het verleden werd de term ‘preventieve orthodontie’ vaak gebruikt. Het is een aanvulling op uw kennis als u weet hoe u met een tijdige verwijzing grotere problemen kunt voorkomen op het gebied van malocclusies, TMJ- en KNO-problematiek. De basiscursus geeft dat inzicht en is voor iedere preventief gerichte tandarts sterk aan te bevelen. We hopen dat onze accreditatie en het toekennen van KRT-punten eraan bijdraagt dat meer tandartsen kennis nemen van OMFT, het behandelprotocol en de resultaten die deze therapie kan leveren”.

Over het KRT
Het KRT wil de kwaliteitszorg in Nederland bevorderen en transparant maken door tandartsen op vrijwillige basis te registreren. Meer dan de helft van alle tandartsen in Nederland heeft zich aangesloten. Het KRT registreert deskundigheidsbevorderende activiteiten van tandartsen.

Op deze website leest u hier meer over OMFT in relatie tot tandartsen.

Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0