Het kan soms best even duren voordat een doorverwezen cliënt bij een OMFT-logopedist terecht kan. Daarom is het een goede zaak dat tandartsen en mondhygiënisten al in een zo vroeg mogelijk stadium afwijkende gebitten signaleren als gevolg van functieproblemen. En totdat er door de logopedist mee aan de slag gegaan wordt, zou advies vanuit de tandarts, tandartsassistent of mondhygiënist al daadwerkelijk iets kunnen betekenen. Bijvoorbeeld door het uitleg geven over de gevolgen van speen- en duimzuigen en tips om dat af te leren. Of over het tegengaan van mondademen en het daartoe inzetten van lippenpleisters om de gewenste neusademhaling voor elkaar te krijgen. Ook oefeningen zoals de tongklakoefening om de tong sterker te maken, zouden in afwachting van de OMFT-behandeling al gegeven kunnen worden.

Net als tijdens eerdere cursussen, werd ook tijdens de basiscursus OMFT-1 in Zaltbommel duidelijk dat mondhygiënisten en tandartsen op zoek zijn naar zulke manieren om bij te kunnen dragen aan een succesvol OMFT-traject van hun cliënten. Ze kregen daar handvatten voor aangereikt tijdens de cursus, op het moment dat de aanwezige logopedisten hun inleiding kregen over tandheelkunde.
Na afloop bleken alle deelnemers aan de cursus heel tevreden met wat ze allemaal geleerd hadden. Ze waardeerden de cursus met een 8,9 als het gemiddelde rapportcijfer. Hieronder enkele reacties van hen:

omft-basiscursus-omft.info-
  • ‘Boven verwachting! Op een fijne manier een hoop extra kennis ontvangen’.
  • ‘Een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk. Hierdoor bleef mijn aandacht en interesse erbij tijdens de theorie-onderdelen’.
  • ‘Echt alles was nuttig’.
  • ‘Het is een hele interactieve cursus’.
  • ‘Erg veel nieuwe kennis opgedaan en twijfels of onzekerheden kunnen navragen’.
  • ‘Na alle info en trainingen tijdens deze twee dagen, kan ik meteen goed aan de slag’.
  • ‘Best wel een pittige, intensieve cursus met veel achtergrond- en praktijkinformatie, waardoor ik met vertrouwen in de praktijk kan starten’.
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0