Eerst allemaal een coronatest en daarna aan de slag. Volgens dit ‘nieuwe normaal’ vond gisteren en eergisteren (eindelijk) weer eens een basiscursus plaats. Deze keer in Schiedam, met uitsluitend logopedisten als deelnemers.

 

Mooie reacties

De laatste cursus die OMFT.info verzorgde, dateerde alweer van oktober vorig jaar. Zowel de cursisten als de cursusleiding waren dus blij om weer eens een paar dagen op te kunnen gaan in de kennis en praktijk rondom oro-myofunctionele therapie. Dat deed de cursusleiding voor het eerst in de samenstelling Maaike Selten (tandarts) en Liset Maas (OMFT-logopedist). De twee dagen leverden mooie reacties op van de deelnemers:

  • ‘Het was erg leerzaam, maar ook leuk!’.
  • ‘Heel veel nieuwe, nuttige kennis opgedaan’.
  • ‘Vooral de casuïstiek heeft veel verheldering opgeleverd voor mij!’.
  • ‘Ik weet nu beter hoe ik bepaalde handelingen uit kan voeren in de praktijk’.
  • ‘Het was een heel goede mix van theorie en praktijk’.
  • ‘Meer geleerd dan ik had verwacht. Ik kan nu echt veel meer gaan toepassen in de praktijk’.
  • ‘Veel achtergrondinfo en tools!’.
  • ‘Goede voorbereiding, prettige opbouw, toegankelijk, voldoende tijd voor vragen’.
  • ‘Het praktische gedeelte vond ik heel waardevol, evenals de begeleiding tijdens de praktische onderdelen’.
  • ‘Ik zag er best een beetje tegenop, maar ik vond het juist heel leuk’.

Waardering was er ook voor de manier waarop zowel de locatie als OMFT.info de geldende COVID-regels zorgvuldig hebben toegepast, zodat de cursus op een veilige manier kon plaatsvinden. Ook de cursisten zelf werkten hier goed aan mee.

 

Allemaal logopedisten

De deelnemersgroep bestond deze keer uit allemaal logopedisten; afkomstig van een drietal praktijken dat meerdere mensen had aangemeld. Daardoor kreeg de cursus enigszins het karakter van een incompany-cursus, met collega’s die in de praktijk veel met elkaar optrekken en daarbij tegen dezelfde vraagpunten aanlopen. Wat dat betreft kwam het goed uit dat het onderdeel diagnostiek voor het eerst een nadrukkelijkere plek kreeg in de basiscursus: hoe stel je een goede diagnose aan de hand van het gebit en de manier waarop de tong functioneert?

 

Upgrade basiscursus

Sowieso heeft de inhoud en opzet van de basiscursus weer een upgrade gekregen. Liset Maas: “Onze cursussen zijn een levend product. Nieuwe inzichten en ervaringen worden constant in de cursusinhoud en praktijkoefeningen verwerkt, waardoor de cursussen door de jaren heen aanzienlijke ontwikkelingen doormaken. We willen daarmee een zo compleet en actueel mogelijk pakket aan theorie en praktijk bieden”.

cursus-schiedam-omft.info_
cursus-omft.info-schiedam
omft.info-basisursus-schiedam
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0