Veel enthousiaste reacties na afloop van de Verdiepingscursus A (OMFT-2) in Eindhoven. Vooral over het practicum fotografie, waarin veel deelnemers nieuwe vaardigheden hebben opgedaan. De deelnemers gaven de verdiepingscursus in hun beoordeling een mooie 9 als rapportcijfer.

Van tevoren hadden alle cursisten een thuisopdracht uitgewerkt, waaruit naar voren kwam dat er voor het maken van goede intra- en extra-orale foto’s specifieke vaardigheden nodig zijn. In een practicum tijdens de verdiepingscursus werd daar nadrukkelijk op ingezoomd. Belangrijk, omdat goede foto’s zowel richting die cliënt als verwijzer duidelijk maken wat de resultaten van het behandelen zijn; ze zijn als het ware het visitekaartje van de OMFT.

Ook de andere practica, zoals het opmeten van het tongriempje en het inzetten van lippenpleisters, gaven houvast en meer handelingszekerheid voor de deelnemende logopedisten en tandarts. Dat gold ook voor het uitdiepen van enkele casussen die door de deelnemers van tevoren waren ingediend en plenair werden besproken. Ook het herhalen van essentiële tandheelkundige kennis en het verrijken hiervan kon op waardering rekenen, omdat het een noodzakelijke basis biedt bij het stellen van de juiste diagnose voor behandelen.

 

Veel enthousiasme

Enkele reacties van de deelnemers na afloop van de tweedaagse cursus waren:

  • ‘Achteraf gezien had ik deze verdiepingscursus al veel eerder moeten volgen!’.
  • ‘Boven verwachting! Heel veel nieuwe kennis opgedaan’.
  • ‘Over zaken die in de basiscursus minder uitgebreid aan bod kwamen weet ik nu veel meer. Heb nu meer handelingszekerheid’.
  • ‘Prettige, bevlogen en toegewijde cursusleiders’.
  • ‘Deze cursus heeft mij echt meer inzicht gegeven in wat ik al goed doe en wat beter kan’.
  • ‘Praktisch aan slag gegaan op een heel interessante en doelgerichte manier’.
  • ‘Veel te weten gekomen. Heb mijn vaardigheden kunnen oefenen voor de puntjes op de i’.
  • ‘Boven verwachting. Heb heel veel geleerd!’.
  • ‘Ik ben weer helemaal up-to-date. Bedankt!’.

 

Volgens corona-protocol

Ook tijdens deze cursus werd het corona-protocol vanzelfsprekend weer strikt nageleefd. Alle deelnemers werden via een sneltest vooraf – gelukkig negatief – getest op corona. Voor het gebruik van behandelmaterialen tijdens de cursus kreeg iedereen weer een eigen box met spullen ter beschikking, zodat die materialen niet van hand tot hand gingen. In de materialenbak zat onder meer ook een gezichtsscherm en desinfecterende alcohol. Voor het geven van instructies zijn er filmpjes gemaakt die duidelijk laten zien hoe de handelingen gedaan moeten worden.

omft.info-practicum-fotografie-omft
omft.info-practicum-fotografie-verdiepingscursus-omft
omft.info-fotos-maken-omft
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0