Met schrale handen vanwege het vele desinfecteren maar met grote tevredenheid, kijken we terug op de eerste OMFT-cursus sinds de lockdown. Niet alleen omdat ons corona-protocol in de praktijk goed bleek te werken; ook vanwege de dynamiek in de groep en het feit dat we eindelijk weer eens aan de slag konden!

Omdat een belangrijk deel van de cursus uit practica bestaat waarbij we oefenen in de rollen van behandelaar en cliënt, vroeg dit de nodige aanpassing en voorbereiding. Enkele voorbeeldsituaties die we normaal gesproken fysiek demonstreren, hebben we opgenomen en als filmpje getoond. Verder hebben we per cursist een afgesloten materialenbak samengesteld voor de practica, zodat de behandelmaterialen tijdens de tweedaagse cursus niet van hand tot hand gaan. In de materialenbak zat ook desinfecterende alcohol en een gezichtsscherm. Beschermende handschoenen en mondkapjes namen de deelnemers zelf mee.

Natuurlijk valt of staat een protocol met de bereidheid tot het uitvoeren daarvan. Gelukkig deden alle cursisten uitstekend mee en ook de locatie (Campanile Breda) had alles goed geregeld, zoals een ruime zaal met anderhalve meter afstand tussen de tafels, slimme looproutes en een ‘corona-proof’ lunch.

Met het volste vertrouwen kunnen we nu ook de komende cursussen houden in dit bijzonder drukke najaarsprogramma. Door corona moesten cursussen uit de eerste helft van 2020 namelijk verzet worden naar de tweede helft, tussen de al geplande cursussen uit het reguliere programma.

De deelnemers in Breda waren enthousiast over de cursus, die van hen onder meer elf negens en drie tienen kreeg als waardering. Enkele reacties van hen waren:

omft-cursus-met-gezichtsmasker
omft-cursus-gezichtsmasker
 • ‘Heb jaren geleden al eens een OMFT-cursus gevolgd en had verwacht ongeveer hetzelfde te horen, maar ik heb nu veel toevoegingen gekregen op wat ik al wist. Dit was echt boven verwachting!
 • ‘Fijn dat de coronaregels goed in acht werden genomen’.
 • ‘Heb nu echt meer kennis en ga met vertrouwen aan de slag’.
 • ‘Toen ik de hand-out kreeg dacht ik: ‘Hoe gaan ze dat allemaal in 2 dagen proppen?!’ Maar dat is goed gelukt in een prima tempo’.
 • ‘Heel veel bruikbare tips die je meteen kunt uitvoeren in de praktijk’.
 • ‘Wat betreft de RIVM-maatregelen prima geregeld, met onder meer ventilatie, beschermmiddelen en desinfectie’.
 • ‘Ik heb enorm veel bijgeleerd op theoretisch niveau en voel me dankzij de practica nu veel enthousiaster en zekerder bij het doen van onderzoek en therapie’.
 • ‘De practica waren heel leerrijk en zijn fijn om al een eerste ervaring op te doen’.
 • Heel goed! Praktisch aan de slag, goede kwalitatieve informatie, duidelijke hand-outs, bruikbare tegoedbon.’
 • ‘Goede verhouding tussen theorie/praktisch en een goede tijdsverdeling per onderwerp’.
 • ‘Voel me nu meer capabel om te onderzoeken en te behandelen’.
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0