Begin april was OMFT.info te gast bij het Post-Academisch Onderwijs Tandheelkunde (PAOT) Limburg. De avond was gewijd aan OMFT, indicaties, contra-indicaties, casuïstiek en de optimale samenwerking tussen logopedist, tandartsen, mondverzorgenden en orthodontisten.

Er werd uitgebreid stilgestaan bij de gevolgen van een ankyloglossie (te kort tongriempje) en de verstrekkende gevolgen daarvan voor de gehele ontwikkeling van het oro-faciale skelet, houding en ademhaling. Verschillende manieren van chirurgische interventie werden aan de hand van foto’s en video’s getoond. Tijdens de avond is het de aanwezige tandartsen duidelijk geworden dat deze minimaal invasieve en eenvoudige ingreep voor logopedisten van groot belang is. Zonder chirurgische interventie is effectieve oro-myofunctionele therapie (OMFT) namelijk niet mogelijk.

omft.info-berry-verlinden-paot

Tot slot werd de inzet van trainers/myobraces door OMFT-logopedisten besproken. De bijeenkomst vond plaats in het cultureel centrum Don Bosco in Heel.

Op de foto: Berry Verlinden van OMFT.info ontvingt uit handen van PAOT-voorzitter Jacques Niessen een Limburgse specialiteit in blik: ‘zuurvlees’.

Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0