Het cursusjaar 2020 is van start gegaan met een basiscursus in Zwolle. Onder de deelnemers deze keer ook drie vierdejaars studenten logopedie. De cursus legt voor hen een goede basis én geeft hen straks een voorsprong bij het vinden van een baan.

De OMFT-1 Basiscursus staat open voor maximaal drie studenten per keer. Zij kunnen deelnemen tegen een laagdrempelig studententarief. Meestal zijn het logopediestudenten die hier gebruik van maken, maar ook toekomstige tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten, osteopaten en fysiotherapeuten kunnen deelnemen.

De studenten die in Zwolle aanwezig waren, gaven aan dat er in de opleiding maar weinig aandacht is voor oro-myofunctionele therapie. Het komt aan op persoonlijke interesse en eigen initiatief om meer van dit vakgebied te weten te komen. Vaak door een syllabus door te nemen van een logopedist die de cursus al eens heeft gevolgd en eens mee te kijken tijdens een behandeling. De achtergronden goed kennen en de diepte in gaan, is er dan niet bij.

De OMFT-basiscursus biedt die basis wel. De studenten gaven aan veel geleerd te hebben en nu gericht aan de slag te kunnen. Én met deze OMFT-basis een goede kans te maken op werk. Want in steeds meer logopediepraktijken vormt OMFT een belangrijk deel van de werkzaamheden.

 

Reacties van cursisten

Naast de drie studenten, bestond het deelnemende gezelschap uit drie tandartsen en 16 logopedisten. Hun reacties na afloop waren enthousiast. Een paar quotes van hen:

‘Dit geeft mij een veel bredere kijk op de hulpvragen die ik krijg. Ik kijk nu anders naar mijn cliënten’.

‘Het zelf uitvoeren van onderzoek en het doen van de oefeningen heeft mij zelfverzekerder gemaakt’.

‘Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Deze cursus levert veel waarde’. 

‘Veel geleerd. Zowel theoretisch als praktisch goed!’.

‘De cursus was zeer concreet. Ik kan er meteen mee aan de slag!’.

‘Veel informatie gekregen over hoe je foutieve gewoonten kunt herkennen en elimineren!’.

‘De theorie achter de praktijk is voor mij nu veel duidelijker. Ik ga nu bijvoorbeeld veel meer en beter naar het gebit kijken en de gehele houding van de cliënt’.

‘Ik vond de praktische oefeningen goed aansluiten op de informatie en vond het fijn dat die oefeningen goed werden doorgesproken’.

‘Een erg fijne cursus. Boeiend en leerzaam van eerste tot de laatste minuut!’.

omft-basiscursus-in-zwolle-omft.info_
omft.info-in-zwolle-basiscursus
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0