‘Als tandarts zien we onze patiënten regelmatig, waardoor juist wij afwijkend mondgedrag in een vroeg stadium kunnen signaleren en (laten) behandelen. Zo kunnen we veel ellende voorkomen. Door deze cursus weet ik nu diagnoses te stellen en is mij nu duidelijk wat oro-myofunctionele therapie kan bereiken’.

Deze reactie van een tandarts die aanwezig was tijdens de basiscursus in Eemnes, staat niet op zichzelf. Keer op keer geven deelnemende tandartsen aan dat er tijdens de tweedaagse cursus een wereld voor hen opengaat. Ook deze keer weer: ‘Deze cursus was voor mij een echte eye opener. Dit is onmisbare basiskennis voor iedere tandarts. Waarom hebben we hier zo weinig over geleerd in onze opleiding?’.

 

Meer tandartsen

Tandartsen die de basiscursus van OMFT.info volgen, verdienen daarmee 16 KRT-punten. De basiscursus OMFT-1 is hiertoe geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT). Het aantal tandartsen dat deelneemt groeit. Cursusleider Liset Maas-Houtekamer: ‘Waar we vroeger af en toe eens een tandarts mochten verwelkomen, nemen nu steevast aan elke basiscursus een aantal tandartsen deel. Heel fijn om te constateren dat hun interesse voor oro-myofunctionele therapie toeneemt. Want juist tandartsen kunnen afwijkende mondgewoonten in een vroegtijdig stadium signaleren, waarna er adequaat actie genomen kan worden. Daarbij is het goed om te weten wat een in OMFT gespecialiseerde logopedist te bieden heeft”.

 

Relatie met andere disciplines

De tijdens de cursus aanwezige tandarts onderschrijft dat: “Omdat ik nu zicht heb op de therapie van logopedisten, is het makkelijker communiceren met hen. Ook zie ik nu de relatie met andere disciplines zoals orthodontie, kno, gnathologie en fysiotherapie. De mond maakt echt deel uit van een groter geheel”.

 

Meer reacties

Naast de aanwezige tandartsen, waren ook de andere aanwezigen – voornamelijk logopedisten – enthousiast. Enkele reacties na afloop waren:

‘Ik ga met heel veel kennis naar huis die in de praktijk direct toepasbaar is’.

‘Een mooie afwisseling tussen luisteren en zelf bezig zijn’.

‘Ik heb heel veel geleerd en kan meteen aan de slag’.

‘Veel goede tips over de oefeningen’.

‘Naast het informatieve deel ook veel practicum. Leerzaam en praktisch.’

‘Veel tips om in de praktijk beter te kunnen werken’.

‘Ik ben zeker van mijn zaak nu, door alle kennis die ik heb opgedaan’.

‘Goed dat de theoretische delen worden afgewisseld met practica: dat houdt je de hele cursus betrokken en actief’.

‘Het heeft mijn verwachtingen overtroffen’.

img-20191201-wa0007
img-20191201-wa0010
img-20191201-wa0001
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0