De door de Ierse ademhalingsexpert Patrick McKeown ontwikkelde Myotape is opgenomen in het assortiment van de webshop van OMFT.info. Myotape heeft een dubbele werking: het zet aan tot neusademen en versterkt de spieren rondom de mond: de musculus orbicularis oris. Daarmee levert de tape een bijdrage aan een gezonde groei en ontwikkeling van kaken en gebit.

 

Overdag en ‘s nachts

Overdag kan een Myotape om de mond worden geplakt voor ongeveer een half uur tot twee uren lang. Het liefst tijdens activiteiten waarbij de mond normaal gesproken openstaat, zoals tijdens televisiekijken, lezen of gamen. Door de tape te gebruiken tijdens het slapen, is door het neusademen de kans op snurken en slaapapneu klein (dit zijn beide effecten van mondademen). Er zijn tapes beschikbaar voor kinderen van 4 tot 14 jaar en voor volwassenen. Eén verpakking bevat 90 kant-en-klaar te gebruiken tapes.

 

Trainen neusademen en juiste tongplaatsing

Het belang van ademen door de neus in plaats van door de mond, wordt toegelicht in deze voorlichtingsvideo. Uiteindelijk leidt mondademen tot een malocclusie. Om dit te voorkomen is het belangrijk het ademhalingsgedrag verandert: ademen met gesloten mond en met de tongpunt naar boven, tegen het gehemelte. Er zijn verschillende technieken en hulpmiddelen om de juiste tongplaatsing aan te leren (oefenen met elastiekjes en myospots aan het gehemelte plakken) of te automatiseren (de Re-mind). Ook kunnen de lippen afgeplakt worden met Omnifix lippenpleisters, zodat neusademen een gewoonte wordt. Kinesiotape (zoals Cure Tape) wordt ingezet om de spieren rondom de mond sterker te maken en open mondgedrag (met de daarbij horende mondademhaling) tegen te gaan. Kinesiotape lift de huid rondom de mond, wat de functie van de onderliggende spieren beïnvloedt. Ook de knoop- of flesoefening versterkt de kracht van lip- en mondspieren.

 

Myotape is verkrijgbaar in de webshop van OMFT.info.

myotape-volwassenen-en-kinderen-omft
myotape-omft-
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0