Oro-myofunctionele therapie (OMFT) richt zich op het functioneren van spieren in en om de mond. Een gebitsmodel is daarbij een veelgebruikt hulpmiddel, waarmee toelichting en instructie gegeven kan worden aan cliënten en/of hun ouders. Het handige hulpmiddel is voortaan te koop in de webshop van OMFT.info.

Het gebitsmodel is onder meer te benutten voor het geven van toelichtingen over de Angle-classificaties, het laten zien van een overjet en een kruisbeet, of juist om te tonen hoe een mooi uitgegroeid gehemelte eruit ziet. Met het model is ook duidelijk te maken op welk plekje de tongpunt in rust geplaatst moet worden. Ouders kunnen tijdens de therapiesessie zien waar ze hun pink moeten plaatsen, om vervolgens het plekje voor een juiste tongplaatsing te kunnen markeren bij hun kind.

Het gebitsmodel kan voor uitleg en instructie gebruikt worden met de tanden op elkaar, of juist met de mond open. Dat kan door de boven- en onderkaak met de vleugelmoer aan de achterzijde vast te draaien in elke gewenste stand.

omft.info-gebitsmodel-mond-dicht
omft.info-gebitsmodel-open-mond
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0