Vanwege de tijdelijke verzwaring van de coronamaatregelen zag het er begin deze maand even naar uit dat de cursus in Eemnes op 27 en 28 november mogelijk verzet zou moeten worden. Maar gelukkig bleek dat niet nodig en kunnen we nu terugkijken op een succesvol verlopen cursus.

Zoals we inmiddels gewend zijn, nemen we zowel tijdens de theorie als de practica het zekere voor het onzekere om corona buiten de deur te houden. Onder meer door iedereen een persoonlijke box te geven met daarin onder meer een gezichtsmasker, desinfecterende alcohol en de tijdens de oefeningen te gebruiken materialen. Fijn om te merken dat de deelnemers zich verantwoordelijk opstellen en zich goed houden aan alle afspraken.

Disposable medical mask on blue background with white paper eyes. Smiling cut off face with medical mask. Stop the spread of coronavirus, self-defense. Copy space
Programma voor tandartsen en logopedisten

Opvallend is de steeds groter wordende groep tandartsen die deelneemt aan de Basiscursus OMFT-1. Tijdens de twee dagen in Eemnes waren dat er maar liefst 5; een kwart van het totaal aantal cursisten, dat voor de rest uit logopedisten bestond. In het programma hielden we rekening met de informatiebehoeften van deze verschillende beroepsgroepen. Tijdens theoretisch inleiding op tandheelkunde door cursusleider Berry Verlinden, gaf Liset Maas de tandartsen een toelichting op het protocol en de behandelingen van de OMFT-logopedist. Ook werd er geoefend met het opmeten van het tongriempje. Tijdens de practica met logopedische oefeningen werden de rollen omgedraaid: Liset ging met de logopedisten aan de slag en Berry besteedde met de tandartsen aandacht aan casuïstiek. “Veel puzzelstukjes zijn in elkaar gevallen. Ik kan nu professioneler uitleg geven over het belang van OMFT aan ouders en kind”, gaf één van de deelnemende tandartsen na afloop aan.

Vijf keer een 10!

De reacties na de cursus waren sowieso enthousiast; zowel van de logopedisten als van de tandartsen. Dat bleek onder meer ook uit de cijfers die zij de cursus gaven. Met maar liefst vijf tienen kwam dat waarderingscijfer deze keer uit op een 9,1 als gemiddelde. Reacties na afloop waren onder meer:

‘Heel uitgebreid en boven verwachting goed!’.

‘Ben enorm getriggerd om hier verder in te duiken. Mijn complimenten en dank!’.

‘Goed gecombineerde cursus voor logopedisten en tandartsen, met aandacht voor ieders eigen professie’.

‘Ik had van tevoren al goede reacties van anderen gehoord die al eens hadden meegedaan aan deze cursus. Ook mij is het zeer goed bevallen’.

‘Ik was al jaren sporadisch aan de slag met OMFT, maar heb mijn kennis nu aangevuld. Ik kan mijn handelen onderbouwen en kan mijn vaardigheden perfectioneren’.

‘Veel afbeeldingen en video’s; dat werkt verduidelijkend’.

‘De praktijkonderdelen oefenen was erg leerzaam. Zo oefen je echt wat je zelf gaat uitvoeren’.

‘Veel nieuwe inzichten en vaardigheden opgedaan’.

Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0