Om het gebit goed te observeren of te fotograferen, worden tijdens de oro myofunctionele therapie lippenspreiders ingezet. Deze verruimen de mondopening flink, zodat er zicht komt op de tanden en kiezen. Er zijn nu nieuwe V-vormige lippenspreiders beschikbaar, met een aantal voordelen ten opzichte van de gangbare enkelvoudige of dubbele spreiders.

De nieuwe V-vormige lippenspreiders zijn een variant op de C-vormige lippenspreiders. Ze bestaan uit twee delen die de cliënt zelf in zijn of haar mondhoeken plaats. Door hier zelf aan te trekken, openen de lippen zich. De cliënt voelt daarbij zelf hoe ver hij of zij kan gaan. De spanning kan aan één kant vergroot of juist verlaagd worden, afhankelijk van de zijde die geobserveerd of gefotografeerd moet worden. Met de lippenspreiders uit één stuk is dat niet mogelijk, want die geven aan beide kanten altijd dezelfde spanning.

V- of C-vormige lippenspreiders zorgen ervoor dat de lippen effectiever geopend worden, zodat er meer zicht komt op de elementen. De V-vormige lippenspreiders zijn zeer effectief in het premolaar/molaar gebied, dat hierdoor beter bekeken of gefotografeerd kan worden.

Alle soorten lippenspreiders zijn beschikbaar in de webshop van OMFT.info.

lippenspreiders-omft.info-oro-myofunctionele-therapie-lowres
omft.info-lippenspreiders-oro-myofunctionele-therapie-lowres
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0