Het gebruik van lippenpleisters is binnen de oro-myofunctionele therapie (OMFT) niet weg te denken. Het is een probaat hulpmiddel voor het verkrijgen van een goede lipsluiting. Deze techniek kan zowel overdag als ’s nachts ingezet worden. Overdag bijvoorbeeld een half uur tot een uur tijdens het kijken naar televisie of een tablet. Ook bij het dragen van een myobrace (trainer MRC Europe) is het van belang dat de lippen gesloten zijn en kan de lippenpleister worden ingezet.

 

Omnifix

Tot voor kort werd als lippenpleister de Fixomull Stretch (5 cm x 10 m) aangeraden. Dit is nog steeds een prima pleister, maar deze is vrij duur. Sinds kort is er een mooi alternatief: Omnifix (5 cm x 10 m), die een stuk voordeliger is. Deze lippenpleister kost € 3,50 en is sinds kort te koop in de webshop van OMFT.info.

 

Verbeterde mondsluiting

Professor dr. P.H. Damste en N.K. Idema hebben in het verleden het artikel ‘Habitueel mondademen een gewoonte met verstrekkende gevolgen’ geschreven (Logopedie & Foniatrie, 59, blz. 78 en 79, 1987). Zij adviseerden toen al het gebruik van lippenpleisters. Onderzoek door hen heeft uitgewezen dat na zes maanden consequent afplakken de mondsluiting bij kinderen duidelijk verbetert: 93% mondsluiting in de bewuste situaties en 73% in de onbewuste situaties.

 

Meer lezen over habitueel mondademen? Klik dan op de onderstaande link:
https://wijsmetjeneus.nl/wp-content/uploads/2017/09/Habitueel-mondademen.pdf

dsc_0234-lowres
omft-lippenpleisters-plakken
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0