Een nieuw product uit de Verenigde Staten, ontwikkeld in samenwerking met de bekende kinderarts Lawrence Kotlow. Met de Tongue Guide Pro is de tong makkelijk naar achteren te houden en het tongriempje aan te spannen. Bijvoorbeeld bij het meten van de Kotlow-classificatie van het tongriempje met de Kotlow-maatlatjes. Maar ook tijdens het corrigeren van het tongriempje middels electrochirurgie of laseren. De Tongue Guide Pro kan dus door verschillende professionals ingezet worden, zoals OMFT-logopedisten, tandartsen, kaakchirurgen, KNO-artsen en orthodontisten.

Maar ook voor gebruik door ouders, is er een Tonge Guide beschikbaar: de Tonge Guide Infant Home. Met dat instrument kunnen ouders, voorafgaand een chirurgische correctie van het tongriempje bij hun kind, de tong leren te liften. Na de ingreep kunnen ze er met het instrument voor zorgen dat het gebied onder de tong gestretcht wordt, zodat de wond onder de tong goed herstelt en er een optimaal resultaat behaald wordt zonder terugval. De Tonge Guide Infant Home is dus een alternatief voor het liper device, met als voordeel dat de vinger niet in de mond gestoken hoeft te worden en er dus meer zicht is op het maken van de bewegingen.

De professionele uitvoeringen van de Tongue Guide zijn er in twee varianten:

  • De Tongue Guide Infant Pro, voor gebruik bij baby’s of zeer jonge kinderen (van 0 tot 2 jaar).
  • De Tongue Guide Standard Pro, voor gebruik bij kinderen vanaf 2 jaar en bij volwassenen.

Deze professionele versies van de Tongue Guide zijn een alternatief voor het gebruiken van de grooved director, die gemaakt is van roestvrij metaal en daardoor wat koud kan aanvoelen. Tijdens een chirurgische ingreep met een laser is er extra voorzichtigheid geboden bij het werken met een grooved director. Omdat het staal reflecterend is, kan er ongewenste schade optreden als de laserstraal erop terecht komt en afketst. Met de Tongue Guide is dit risico niet aanwezig.

Alle versies van de Tongue Guide zijn gemaakt van kunststof en bieden comfort voor de patiënt met hun zachte, gladde randen. Ook voor de gebruiker zelf is het fijn werken, vanwege de ergonomisch gevormde handgreep. De Tongue Guide Infant Pro en Tongue Guide Standard Pro zijn steeds weer opnieuw te gebruiken na reiniging met alcohol. Na chirurgisch gebruik is het instrument in een autoclaaf te steriliseren (geadviseerd wordt om dat maximaal 30 keer te doen). De Tongue Guide Infant Home gemaakt en bedoeld voor pre- en postoperatief gebruik door één persoon.

Alle versies zijn voortaan te verkrijgen in de webshop van OMFT.info, die op dit moment de enige leverancier is in Europa.

tongue-guide-pro-omft.info_
tongue-guide-infant-pro-omft.info-lowres
tongue-guide-standard-pro-omft.info-lowres
tonge-guide-standard-pro-omft.info-side-lowres
tongue-guide-infant-home-omft.info-webshop-lowres
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0