OMFT-cliënten leren dat het belangrijk is door de neus te ademen, met gesloten lippen. Ze worden getraind om de tong in rust en tijdens het slikken boven in de mond te plaatsen, met de tongpunt op het plekje net achter de boventanden. Maar wanneer dat wordt aangeleerd, is het nog niet meteen een automatisme. De Re-mind biedt uitkomst.

 

Trilling

De Re-mind geeft, zonder dat de omgeving het merkt, met regelmaat een trilling. Wanneer op dat moment de lippen openstaan en de tong laag in de mond ligt, is het moment van trillen het teken om de lippen te sluiten en de tong goed te plaatsen. De Re-mind kan bijvoorbeeld in een broekzak of borstzakje gestopt worden; zolang er maar voldoende contact is met het lichaam om de trilling te voelen. Om gewenning tegen te gaan, kan het apparaatje na verloop van tijd eens van plaats gewisseld worden. Er kan ook een speciaal polsbandje bijgeleverd worden, waar het apparaatje precies in past. Iedere trilling is dan gegarandeerd voelbaar.

 

Observatie

De Re-mind kan ook gebruikt worden als observatiemiddel. Kijk binnen een afgesproken tijd, bijvoorbeeld een uur, hoe vaak de lippen gesloten zijn en de tong op de goede plek ligt, als de Re-mind afgaat. Is dat in 90% van de gevallen in orde? Dan kan de tijd tussen de momenten waarop de Re-mind trilt verruimd worden door een ander programma te kiezen (in totaal heeft de Re-mind 6 programma’s).

 

Niet meer weg te denken

Liset Maas van OMFT.info: “In mijn OMFT-praktijk ervaar ik de Re-mind als een waardevolle ondersteuning bij het behandelen. Ik zet de Re-mind ook in bij het automatiseren van de aangeleerde achterwaartse alveolaire slik en een goede tongplaatsing tijdens het spreken. Binnen de oro-myofunctionele therapie die ik geef, is het apparaatje eigenlijk niet meer weg te denken”.

 

De Re-mind is te bestellen in de webshop van OMFT.info.

re-mind-omft.info-in-verpakking
re-mind-omft.info-polsbandje
polsbandje-omft-re-mind
Contact

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze website of wilt u meer informatie over onze cursussen, de webshop of OMFT? Neem contact met ons op.

0